Lipsa medicilor din spitale reprezintă o condamnare sigură! După dezastrul din capitală de la clubul Colectiv, instituțiile din România au început să își verifice potențialul și condițiile, iar datele nu sunt tocmai bune. Dacă un incendiu izbucnește la o secție a Spitalului Județean Târgoviște personalul nu poate evacua toți pacienții. Mai grav este dacă vorbim de o secție ca neurologia sau chirurgia. Criza de personal sanitar se resimte zilnic și la UPU. Bolnavii vin pe bandă rulantă, iar unii sunt consultați în picioare pentru că nici măcar dotările nu sunt suficiente.
Prezenți în cadrul emisiunii Fețele Puterii, de la MDITV, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, Jean Popescu și șeful secției de neurologie medicul Ștefan Grapă au vorbit despre problemele grave cu care se confruntă Spitalul Județean Târgoviște în prezent. Criza de personal medical a afectat grav unitatea spitalicească. Discuțiile au pornit de la tragedia din Colectiv dar și situația spitatelor din România fără aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. O primă ipoteză, declanșarea unei calamități, a unui dezastru într-una din secțiile spitalului a adus vești proaste din partea medicilor care lucreaza aici.
La unitatea de primiri urgențe problemele sunt și mai grave, iar în situația producerii unui accident colectiv ca cel din capitală sau a unui alt dezastru ar avea loc un colaps spun medicii. Chiar și în activitatea de zi cu zi cu greu reușesc să se împartă între bolnavii care vin pe banda rulantă. Nici dotările nu sunt suficiente pentru a asigura consultațiile.
La UPU în 24 de ore peste 250 de pacienți se prezintă la urgențe cu diferite afecțiuni. Medicii fac ture cate doi, de 12 ore cu 24, unul dintre medici fiind şi de gardă. UPU este sub normativ şi la numărul de asistenţi, dar şi de brancardieri, în condiţiile în care unitatea medicală deserveşte jumătate de milion de persoane.