PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DOUĂ PROFESOARE, ANCHETATE DE DNA

DOUĂ PROFESOARE, ANCHETATE DE DNA

de Mditv
2 vizualizări

Două cadre didactice din judeţul Dâmboviţa sunt anchetate penal de DNA, după ce au schimbat destinaţia unor fonduri europene. Totul s-a întâmplat în perioada 2008-2010, când a fost implementat proiectul, timp în care una dintre cele două profesoare ocupa funcţia de director al Şcolii Nr.13 Matei Basarab, din municipiul Târgovişte.

 

Fosta directoare a Şcolii Nr.13, din municipiul Târgovişte, Graţiela Popescu, a săvârşit infracţiunea de schimbare, fără prevederi legale, a destinaţiei fondurilor europene, bani primiţi de la UE pentru proiectul “Hrană pentru minte”. Profesoara de engleză, Elisabeta Mihălăchioiu, este acuzată de complicitate la această faptă, având şi ea dosar penal în curs de anchetă la DNA. Valoarea totală a contractului este de 10.000 de lei. Astăzo, DNA a făcut public rezultatul cercetărilor, iar reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Dâmboviţa a aflat despre isprava celor două cadre didactice din presă.

 

Sumele pentru care cele două cadre didactice şi-au pătat imaginea sunt mici, dar suficient de mari cât să le distrugă cariera celor două profesoare.

 

“Astfel, inculpata Mihălăchioiu Elisabeta-Luise a primit 545 euro iar inculpata Popescu Grațiela-Ioana 191 euro, sumele fiind însușite de cele două persoane, cu titlu de diurnă, fără drept, întrucât încasaseră deja diurna aferentă mobilităților la care participaseră, în limita maximă admisă.

 

Totodată, pe lângă sumele de bani menționate mai sus, cele două inculpate au ridicat din contul aferent proiectului, la data de 13.05.2011, suma de 10.000 lei, sumă care nu a putut fi justificată ca fiind cheltuită în cadrul proiectului, fiind utilizată de sus-numitele în alte scopuri decât cele pentru care a fost acordată.” se arată pe site-ul DNA. Cele două inculpate şi-au recunoscut vinovăţia şi au şi achitat suma de 4.629 euro cu care Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale s-a constituit parte civilă în cauză. De asemenea inculpatele au fost de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Nu doar că şi-au pătat imaginea, care trebuia să fie un exemplu pentru învăţacei, dar cele două cadre didactice riscă să piardă locurile de la catedre.

 

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpatele Popescu Grațiela-Ioana și Mihălăchioiu Elisabeta Luise, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Dâmbovița.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe