O vițică pentru un teren de două hectare și jumătate. Aceasta este oferta pe care primarul comunei Ulmi i-a făcut-o unei bătrâne. Terenul l-a luat, într-o manieră care ridică multe semne de întrebare, din punct de vedere legal. Dacă a mai oferit vițica, nu se știe. Cert este că la Ulmi, terenurile sunt o adevarată afacere pentru edilul șef, iar oamenii se trezesc cu parcelele suprapuse.
În anul 2000, conform Legii Fondului Funciar, domnul Stancu a primit un teren de la IAS Târgovişte, fiind acţionar. Imediat a făcut şi cadastrul, iar după doi ani şi-a dat seama că autorităţile locale nu au ţinut cont de acest cadastru la întocmirea planului parcelar al comunei Ulmi. A semnalat situaţia, i s-a promis că se remediază şi nu s-a rezolvat nimic. A acţionat în instanţa de judecată şi după trei ani de drumuri la tribunal a primit câştig de cauză, cu hotărâre judecătorească definitivă.
Doamna Niculina Stan este o bătrână neştiutoare de carte, care a primit două hectare şi jumătate de teren în anul 1999. În anul 2000, după ce Nicolae Vărzaru a fost ales primar al comunei Ulmi, a luat actele de identitate ale femeii sub pretextul că îi va face dosar de ajutor social. De fapt, femeia a rămas fără teren, acesta apărând ulterior pe numele edilului şef al localităţii, printr-un contract de vânzare-cumpărare, semnat de Niculina Stan. Acest lucru este imposibil, întrucât bătrâna nu ştie să scrie, primul act prin care a primit terenul fiind semnat prin amprentă.
Aşadar, o viţică pentru un teren. Dacă femeia a primit viţica sau nu, nu se ştie. Aceasta este grav bolnavă şi nu se mai poate lua legătura cu ea.
După lungi insistenţe din partea jurnaliştilor MDI TV, primarul Nicolae Vărzaru nu a oferit niciun punct de vedere. A transmis, printr-o convorbire telefonică, să nu mai fie deranjat de presă şi că vrea să fie lăsat în pace. Era agitat după finalizarea unui proces în care este implicat. Am insistat şi am mers din nou la primăria Ulmi, însă edilul nu era la birou.
Ancheta jurnalistică rămâne deschisă în acest caz. În plus, cerem instituţiilor abilitate să cerceteze modul în care s-a făcut planul parcelar pentru terenurile din Ulmi, întrucât mai mulţi cetăţeni se plâng de suprapunerea suprafeţelor sau de mutarea acestora de către autorităţile locale, fără consimţământul proprietarilor.