Problema a peste 25 000 de dâmboviţeni, care au stat fără apă potabilă aproape două luni de zile şi cărora le este teamă să mai consume apa de la robinet pe care o plătesc lunar, a ajuns de-a râsu’-plânsu’. După ce toată ţara a vuit despre situaţia puciosenilor şi a cetăţenilor din alte patru localităţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa împreună cu cei ai Companiei de Apă au adus, prin cine ştie ce mijloace, un academician care să calmeze spiritele în judeţ, printr-o lecţie de biologie.
Întâlnirea a avut loc la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, unde au fost prezenţi şi reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Companiei de Apă şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa. Discuţiile au avut loc cu uşile închise, după care academicianul Octavian Popescu, Directorul Institutului de Biologie, din cadrul Academiei Române, s-a prezentat în faţa jurnaliştilor nu pentru a da soluţii concrete pentru curăţarea barajului de la Pucioasa, ci pentru a ţine o lecţie de biologie. Academicianul a spus exact ceea ce au vrut cei care l-au adus în Dâmboviţa, demolând toate restricţiile date de autorităţile dâmboviţene până acum. Acest aşa-zis specialist uită că jumătate din cei 25 000 de oameni care consumă apă din barajul de la Pucioasa sunt copii şi nu au un sistem imunitar atât de bine format încât să reziste în faţa bacteriilor de genul Clostridium Perfingens, existentă în lacul de acumulare. În plus, profesorul s-a contrazis singur la interval de câteva minute. După ce a spus că situaţia nu e chiar atât de gravă a menţionat şi o bacterie care a generat adevărate tragedii în Argeş.
Oare la ce trebuie să se mai aştepte oamenii ale căror gospodării sunt alimentate din barajul de la Pucioasa? Unde a fost acest academician în cele două luni în care întreaga ţară a bubuit la vestea că bacteria Clostridium Perfingens se află în apa considerată potabilă? De ce nu a ieşit să explice public situaţia în momentul infestării apei? Cum de a apărut acum, când toate restricţiile de consum au fost ridicate, alături de reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi ai Companiei de Apă? Sănătatea dâmboviţenilor pare a fi o joacă politică pentru mai marii judeţului şi pentru conducerea Companiei de Apă. Defilează cu diferite personaje noi prin judeţ doar pentru a se spăla pe mâini de incompetenţa şi nepăsarea de care au dat dovadă şi, cel mai probabil, pentru a câstiga câteva voturi.