Instanţa a decis! Fostul parlamentar de Dâmboviţa, Florin Popescu, va sta în spatele gratiilor timp de 2 ani. Acesta a fost acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012. După decizia instanţei de condamnare la închisoare cu executare, Florin Popescu a făcut apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă apelul i-a fost respins.
În data de 14 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul lui Florin Popescu. Apelul acestuia în urma condamnării la doi ani de închisoare cu executare a fost respins, astfel că baronul de Dâmboviţa a ajuns după gratii, în urma celebrului dosar al puilor de Crevedia. Sentinţa iniţială a fost dată în data de 4 decembrie 2015, iar decizia definitivă a venit la mai bine de trei luni. În ultima declaraţie pe care a oferit-o postului nostru de televiziune, în momentul în care a demisionat din Parlament, Florin Popescu îşi susţinea în continuare nevinovăţia.
Acum, Florin Popescu a ajuns în spatele gratiilor, în penitenciarul Mărgineni. Acolo va sta pe o perioadă de doi ani. În plus, a primit şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64, adică dreptul de a alege şi a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Aceste drepturi îi sunt interzise pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autoriţăţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Totodată, instanţa a dispuns şi confiscarea sumei de 485.500 lei de la inculpatul Popescu Florin Aurelian. Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. Acesta a ocupat şi fucţia de deputat de Dâmboviţa în Parlamentul României din 2004 până la începutul lunii martie 2016.
Arestarea lui Florin Popescu şi ducerea acestuia în spatele gratiilor au fost ţinute departe de ochii jurnaliştilor, executându-se cu maximă discreţie de către autorităţile dâmboviţene.