PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE VREME REA ȘI INUNDAȚII

COD GALBEN DE VREME REA ȘI INUNDAȚII

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

După valul de ploi torențiale de la începutul săptămânii, meteorologii vin cu noi avertizări. ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ. Și hidrologii vin cu vești proaste. Din cauza cantității mari de apă a fost emis un cod galben de inundații și viituri în județele Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme rea. În intervalul 25 MAI, ORA 21 – 26 MAI, ORA 21 vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova). Sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE. Atenționarea este valabilă în intervalul 26.05.2016 ora 09:00 – 27.05.2016 ora 14:00.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe