PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SOIURI NOI DE POMI FRUCTIFERI LA VOINEȘTI – VIDEO

SOIURI NOI DE POMI FRUCTIFERI LA VOINEȘTI – VIDEO

de Andrei Oprescu
841 vizualizări

Se lucreaza de zor in aceasta perioada in Pepiniera Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Voinesti. Fermierii pregatesc materialul semincer si urmaresc in acelasi timp introducerea si inmultirea de noi soiuri, create special in cadrul statiunii sau aduse de peste hotare, contribuindu-se astfel la reinnoirea sortimentelor de pomi fructiferi din livezi. Specialistii in agricultura atrag atentia ca cea mai buna perioada pentru plantat este toamna.

 

Prin reconversia materialului saditor, specialistii in agricultura din Statiunea de Cercetare si Dezvoltarea Pomicola Voinesti, incearca crearea unor soiuri cu insusiri biologice si economice superioare.

 

Anual fermierii din statiunea de cercetare pomicola din Voinesti altoiesc aproximativ 40.000 de puieti de diferite soiuri. Se incearca in acelasi timp crearea unor plantatii moderne, sortimente noi si de calitate care sa corespunda cerintelor pietei.

 

Specialistii in agricultura spun ca cea mai buna perioada pentru plantarea pomilor fructiferi este toamna, incepand din 15 octombrie si pana la venirea inghetului, avand avantajul unei prinderi sigure.

 

 

ECHIPA: Adriana Răceanu / Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe