PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CU TRENUL, LA PROTEST – VIDEO

CU TRENUL, LA PROTEST – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Mii de ceferisti protesteaza in Bucuresti. La miting, isi striga nemultumirile si angajatii damboviteni. Cateva zeci de feroviari au plecat in aceasta dimineata spre capitala, de la Gara Targoviste. Sindicalistii spun insa ca la miting sunt asteptate cateva sute de damboviteni. Oamenii se revolta impotriva situatiei dezastruoase in care, spun ei, au ajuns Caile Ferate si impotriva disponibilizarilor anuntate pentru acest an.

La prima ora a diminetii, cateva zeci de ceferisti damboviteni au venit in gara Targoviste, insa nu pentru a intra la serviciu. Oamenii s-au urcat in trenul care i-a dus la Bucuresti. Acolo s-au intalnit cu alte cateva mii de angajati feroviari din intreaga tara. La mitingul si marsul organizate in capitala, au fost asteptati 500 de CFR-isti din judetul Dambovita, nemultumiti de haosul in care au ajuns Caile Ferate. Actiunea de protest a inceput in fata Ministerului Transporturilor si a continuat cu un mars pana la sediul Guvernului.

Sindicalistii au o lista lunga de revendicari. Lipsa investitiilor a dus la starea jalnica in care se afla acum Caile Ferate, sustin sindicalistii. Calatorii nu mai sunt in siguranta atunci cand circula cu trenul. Bani nu sunt nici pentru angajatii feroviari, care sunt tot timpul amenintati ca vor fi dati afara. Oamenii se plang ca au ramas si fara dreptul de a calatori gratuit cu trenul. In plus, de frica sa nu fie dati afara fara sa primeasca salarii compensatorii, unii angajati damboviteni de la CFR s-au inscris singuri pe listele de disponibizilari.

Pichetari in Bucuresti au avut loc si saptamana trecuta. Si atunci zeci de CFR-isti damboviteni si-au strigat nemultumirile, insa fara niciun rezultat.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe