PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AJUTOR PE TIMP DE CANICULĂ – VIDEO

AJUTOR PE TIMP DE CANICULĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
44 vizualizări

Canicula a pus stapanire pe judetul Dambovita. In prima zi cu temperaturi de peste 36 de grade celsius la umbra, aerul fierbinte s-a simtit mai ales in zona de campie si in zonele aglomerate din orase, unde indicele disconfortului termic a atins pragul critic. In astfel de conditii autoritatile au obligatia de a amenaja puncte de distributie a apei si acordare a primului ajutor. Cu toate acestea in Targoviste un singur astfel de punct a fost activat, la sediul Filialei de Cruce Rosie Dambovita.

In zilele cu temperaturi fierbinti, anuntate de meteorologi pana duminica cel putin, sfatul medicilor este cat se poate de concis. Nu iesiti din case la orele pranzului si mai ales, imbracati-va si hidratati-va corespunzator. In fiecare an in sprijinul celor care au nevoie de un pahar cu apa vin autoritatile locale, prin amenajarea de puncte de prim ajutor si distributie apa. Deocamdata cei care au nevoie de ajutor, sa le fie masurata tensiunea arteriala, putina umbra si apa rece pot gasi doar la sediul Filialei de Cruce Rosie Dambovita.

Pana acum, primaria Targoviste nu a primit nicio informare de canicula din partea prefecturii.  Insa, este pregatita, iar la solicitarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in municipiu vor fi amplasate sapte puncte:

-Centrul Social Integrat Sf. Maria – str. Vlad Țepeș, nr. 6 C

-Centrul Social pentru Persoane Vârstnice, Sf. Elena – b-dul I.C. Brătianu, bl.31 C

-Centrul de Zi pentru Persoane cu Dizabilități-Adulți- str. Calea București, bl.O 3

– Piața 1 Mai ( b-dul Independenței)

– Piața Bărăției (piața doi Brazi)

– Piața Autogară (b-dul Eroilor)

– Piața Tricolorului

Atentionarea meteorologica de canicula este valabila pentru judetul Dambovita in intervalul 25 – 28 iulie.

Ehipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe