PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EMBOLIA PULMONARĂ, CAUZA MORŢII COPILULUI DE 13 ANI

EMBOLIA PULMONARĂ, CAUZA MORŢII COPILULUI DE 13 ANI

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Decesul copilului de 13 ani, care a dispărut dintre cei dragi după o banală operaţie de apendicită, este o dramă atât pentru familie, cât şi pentru medicii care l-au îngrijit. Rudele copilului acuză cadrele medicale de neglijenţă, însă, doctorii spun că nu au ce să îşi reproşeze. Spun că procedura post operatorie a fost urmată cu stricteţe, iar cauza morţii este embolia pulmonară.

Distruşi după ce şi-au pierdut copilul de 13 ani, părinţii lui Samir acuză medicii de neglijenţă. Cadrele medicale spun că le înţeleg durerea, dar se disculpă, spunând că procedurile medicale au fost urmate ca la carte, iar rezltatul necropsiei le confirmă bănuielile. Cauza morţii copilului de 13 ani este embolia pulmonară.

După şase zile de la operaţie, pacientul a fost externat, cu o stare generală bună. După aproximativ 30 de ore a ajuns din nou la spital, la UPU, acuzând dureri toracice, febră şi frisoane. Imediat i s-a făcut o radiografie pulmonară, care nu a indicat însă modificări la nivelul plămânilor. Ulterior, copilul acuză dureri la nivelul toracelui şi a început să tuşească din ce în ce mai rău. La a treia zi de la internare i s-a făcut o a doua radiografie pulmonară, care a indicat o pneumonie, la baza plămânului stâng. Această afecţiune poate fi secundară infecţiei peritoneale sau o afecţiune nouă, cauzată de gerul de afară cu care copilul a intrat în contact după externare.

Din senin, spun medicii starea cpilului s-a agravat şi a intrat în stop cardio-respirator de două ori, al doilea fiindu-i fatal băiatului.

În cele două săptămâni de spitalizare, copilul a fost văzut de şapte doctori. Medicul care l-a operat pe Samir de apendicită spune că nu are nimic să îşi reproşeze în cazul acestui pacient.

La nivel mondial se înregistrează aproximativ 650 000 de cazuri de embolie pulmonară, iar 200 000 dintre pacienţi pierd lupta cu viaţa din această cauză. În ceea ce priveşte mortalitatea dintr-un spital 15% dintre pacienţi sunt pierduţi dic cauza emboliei pulmonare.

După moartea copilului de 13 ani, atât poliţia, cât şi conducerea Spitalului Judeţean au demarat anchete, pentru a se stabili dacă acuzaţiile părinţilor la adresa medicilor se adeveresc.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe