PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GERUL A ÎNGHEȚAT ȘI LEGUMELE

GERUL A ÎNGHEȚAT ȘI LEGUMELE

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Gerul cumplit din ultima perioada a afectat si agricultorii. Oamenii nu stiu ce sa mai faca pentru a feri legumele de inghet. Daca nu sunt tinute la adapost legumele si fructele degera si nu mai sunt bune de nimic. Oamenii spun ca anul trecut au avut mai putine pagube deoarece iarna a afost mai blanda.

Agricultorii pun legumele în beci sau în încăperi în care frigul nu ajunge pentru a le proteja de îngheț. Cei care nu le protejează de ger riscă să se trezească cu produsele degerate, care nu mai pot fi vândute.

Agricultorii spun că oricât ar încerca să ferească legumele de ger , aceste tot e strică și le aruncă însă pagubele nu sunt foarte mari.

Singura parte pozitivă a iernii este zăpadă fără de care cerealele ar fi fost compromise. Stratul așternut de nea apără grâul de ger și îi asigură umiditatea necesară.

În județele din sudul și sud estul țării unde zăpada a fost viscolită agricultorii au suferit pagube enorme deoarece solariile s-au dărâmat sub greutatea zăpezii iare oameniinu ștu de unde vor face rost de bani pentru a le reconstrui.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe