PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MERELE, MÂNCARE PENTRU ANIMALE

MERELE, MÂNCARE PENTRU ANIMALE

de Andrei Oprescu
61 vizualizări

Sute de tone de mere au ajuns hrană pentru animale! Munca agricultorilor şi producţia bogată au fost în zadar. Principala problemă a producătorilor de fructe este lipsa unei pieţe de desfacere. Românii cumpără mere de import, la preţuri superioare, în timp ce marfa românească ajunge la gunoi.

 

Hrană pentru animale au ajuns merele pe care agricultorii s-au chinuit să le recolteze în toamnă. Atunci se confruntau cu lipsa forţei de muncă pentru recoltarea fructelor şi cu o recoltă bogată, iar acum nu au unde să-şi vândă merele.

 

Legea care prevede peste 50% produse româneşti în supermarket-uri nu se aplică în ţara noastră. Ca o ofensă adusă pomicultorilor de pe Valea Dâmboviţei, în zona Voineşti se vând tot mere de import, în timp ce merele româneşti putrezesc în depozite.

 

Mai bine de o treime din recolta producătorilor din zona Voineşti – Malu cu Flori a putrezit.

 

În ceea ce priveşte valorificarea recoltei din anul 2016, nici nu se poate discuta de profit.

 

Astfel că merele stricate ajung borhot. Cele din care mai poate fi salvată măcar o parte sunt drobite pentru suc sau ţuică, iar restul ajung hrană pentru animale, în timp ce agricultorii îşi plâng de milă pentru că toată munca de anul trecut a fost în zadar.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe