PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Au cu ce! – VIDEO

Au cu ce! – VIDEO

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Text

Cine spune ca in Romania a fi angajat la stat nu reprezinta un atu ar trebui sa se gandeasca de mai multe ori, inainte de a face o astfel de afirmatie. Ce e drept, nu toti bugetarii o duc pe roze, atunci cand vorbim de nivelul de salarizare. In schimb, sunt unele categorii care nu au motive sa se planga. Spre exemplu sefii de institutii, pentru a fi cat  mai exacti sefii politiilor judetene. Intr-un top national, realizat pe judete, Dambovita se afla in prima parte a clasamentului.

Publicatia on line Econtext si-a facut un obicei din a realiza clasamente nationale cat mai variate si, in acelasi timp, explicite, pentru ceea ce insemna, generic, economia romaneasca. Unul dintre ultimele topuri prezinta nivelul de salarizare al sefilor de politii judetene din Romania, in care datele folosite sunt cele din declaratiile de avere. Surprinzator sau poate nu sefii politiilor judetene nu prea au motive sa se planga.

  1. 1.      Sef IPJ Harghita 10767 de lei net/lună
  2. 2.      Sef IPJ Brasov 9863 de lei net/lună
  3. 3.      Sef IJP Alba 9125 lei net/lună

………………

  1. 15.  Sef IJP Dâmbovița(Marin Gălbenuș) 5994 lei net/lună

 

De remarcat este si faptul ca fostul sef al politiei dambovitene, comisarul Vasile Tache, a fost retrogradat financiar, daca putem spune asa, pentru ca, din postura de sef al IPJ Giurgiu, castiga cu aproximativ 300 de lei mai putin, lunar, decat daca ar fi fost in continuare capul Politiei dambovitene.

In alta ordine de idei, actualul sef al politiei dambovitene, este lider int-un alt clasament. In cazul unei eventuale analize statistice, pentru regiunea Sud Muntenia, din care face parte si Dambovita, comisarul sef Marin Galbenus, ar conduce detasat, in clasamentul salarizarii.

 

Salarii sefi IPJ, Regiunea 3 Sud Muntenia

  1. 1.      Sef IJP Dâmbovița(Marin Gălbenuș) 5994 lei net/lună
  2. 2.      Sef IJP Arges (Petre Ionitescu) 5890 lei net/lună
  3. 3.      Sef IJP Giurgiu (Vasile Tache) 5622 lei net/lună

………..

  1. 6.      Sef IJP Prahova    4700 lei net/lună
  2. Sef IJP Teleorman  ???? lei net/lună

 

Ar mai fi de remarcat doar faptul ca seful politiei din Teleorman este singurul, din cei 41 de sefi de politie judeteana, care nu s-a conformat, inca, prevederilor legii, in ceea ce priveste declaratiile de avere si interese, astfel ca salariul acestuia ramane, deocamdata, un mister. In schimb de mister nu se mai poate vorbi la o eventuala intrebare legata de fondurile necesare pentru asigurarea salariilor celor din politie, pana la sfarsitul anului. Asta pentru ca, in luna iulie, Guvernul, la rectificarea bugetara, a facut fericiti reprezentantii a patru ministere, ce au primit bani in plus. Ministerului Administratiei si Internelor revenindu-i 70 de milioane, in plus fata de ce primisera la votarea bugetului national, din luna martie, bani ce pot fi folositi inclusiv pentru plata salariilor.

 

Echipa: Horia Marin/ Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe