PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ACUZAȚII GRAVE LA MECHEL TÂRGOVIȘTE – MDI

ACUZAȚII GRAVE LA MECHEL TÂRGOVIȘTE – MDI

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Acuzatii grave la adresa conducerii Combinatului de Oteluri Speciale din Targoviste! A pus in pericol viata angajatilor, transportandu-i cu masinile companiei, una de interventie si o salvare veche, fara personal medical, asta desi sediul SMURD se afla la numai cinci minute de combinat! Motivul: conducerea se teme sa isi spele rufele in public, au declarat sindicalistii din combinat, in cadrul emisiunii Asemeni Voua, difuzata de MDI TV. Au incercat sa musamalizeze evenimentul, lucru ce ar fi putut avea urmari si mai grave pentru angajatii raniti. Si nu este primul caz in care conducerea companiei are o atitudine cel putin bizara intr-o astfel de situatie grava. In urma cu sase ani, doctorul de pe ambulanta a fost tinut la poarta unitatii cel putin 10 minute, desi un angajat fusese ranit in interiorul combinatului si avea nevoie de ajutor medical de urgenta.

Cei cinci angajati raniti in urma exploziei de la Combinatul de Oteluri Speciale nu au ajuns la spital cu ambulantele Serviciului Judetean Dambovita, pentru ca reprezentantii companiei nu au apelat serviciul unic de urgenta 112, fapt confirmat si de sindicate, in cadrul emisiunii Asemeni Voua, difuzata de MDI TV.

In aceste situatii insa, orice secunda poate face diferenta intre viata si moarte. Cei cinci angajati, doi dintre ei cu arsuri grave, au fost adusi la spital cu o masina de interventie si cu o salvare veche, care nu erau dotate cu echipamentele medicale necesare si fara sa aiba personal specializat.

Unii lideri de sindicat spun ca modul in care au ales reprezentantii Combinatului sa gestioneze situatia nu poate fi explicata decat prin obsesia de a musamaliza totul. Nu ar fi vrut sa se afle despre accidentul de munca, de aceea au luat o decizie care ar fi putut sa le dauneze ranitilor, in loc sa ii ajute.

Din pacate nu este primul accident de munca, in care reprezentantii Mechel reactioneaza cel putin ciudat. In 2007, medicii de pe ambulanta sustineau ca nu au fost lasati sa intre in incinta societatii, decat dupa aproximativ 10 minute. S-a intarziat foarte mult la poarta combinatului, pentru ca nu s-a permis accesul fara acceptul conducerii, asta in conditiile in care un muncitor era in stare grava, dupa ce cazuse de la inaltime, a sustinut personalul medical. Barbatul nu a mai putut fi salvat.

ECHIPA: Madalina Zabava /  Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe