Primăria Aninoasa a mai punctat o reușită pentru dezvoltarea turismului cultural și religios. Biserica Sf. Gheorghe a Mănăstirii Viforâta ridicată între anii 1530 și 1532 va fi restaurată cu ajutorul fondurilor europene și bani din bugetul local. Mănăstirea reprezintă o bijuterie a artei eclesiastice din Țara Românească. Pe lângă restaurarea bisericii vor mai fi achiziționate audio-ghiduri, mobilier și panouri de expunere. Totul pentru atragerea turiștilor în cadrul acestui lăcaș.
Contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea și consolidarea Bisericii Sfântul Gheorghe- Mănăstirea Viforâta” a fost semnat luni chiar în incinta curții mănăstirii din comuna dâmbovițeană Aninoasa. Valoarea totală de finanțare este de 7.837.211,51 lei din care peste 6 milioane și jumătate sunt fonduri nerambursabile și peste 1 milion de lei fonduri de la bugetul de stat. Scopul proiectului este de valorificare a potențialului turistic al mănăstirii.
Momentul a fost o încununare a numeroaselor încercări ale autorităților de a atrage fonduri pentru reabilitarea bisericii. Proiectul de investiție are o perioadă de implementare de 31 de luni și vizează restaurarea, consolidarea, și conservarea monumentului istoric în suprafața de 259 metri pătrați. Va fi refăcută pardoseala, vor fi restaurate integral pictura interioară și a catapetesmei bisericii, va fi consolidată fundația și structura de rezistență.
După semnarea contractului de finanțare, stareța mănăstirii împreună cu primarul comunei Aninoasa au plantat un molid argintiu în curtea mănăstirii pentru a marca momentul.
Biserica mănăstirii și-a pierdut aspectul din prima jumătate a secolului al XVI-lea după numeroase distrugeri, restaurări și cutremure care au afectat-o. Ansamblul cuprinde biserica, chiliile, anexele și cimitirul mănăstiresc dar și biserica mică. Proiectul de restaurare demarat de primăria Aninoasa cu sprijin european și de la Consiliul Județean va fi o adevărată salvare pentru mănăstire.