Vestea morții Regelui Mihai I a îndurerat o națiune întreagă. Majestatea Sa a murit la domiciliul său din Elveția, marți. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav. Conform cu tradiția Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
Sunt zile de doliu în România. Regele Mihai I a urcat la ceruri după o luptă aprigă cu o boală cumplită.
Regele Mihai a impresionat tot timpul prin bunătatea, demnitatea și iubirea față de țară. Chiar și atunci când țara l-a respins prin conducătorii de la acele vremuri, regele a simțit românește și a purtat România în suflet.
Drapelul aflat pe Castelul Peleș a fost coborât în bernă, iar vestea i-a întristat pe zecile de turiști români și străini aflați pe domeniul regal de la Sinaia. Aceștia spun cu regret că și-ar fi dorit să-l vadă și să-l cunoască personal pe majestatea sa la Castelul Peleș din Sinaia, însă din păcate acest lucru nu s-a întâmplat.
Trupul neînsuflețit al regelui va fi adus în țară cu o aeronavă a Ministerului Apărării. Conform unui protocol existent între MApN și Casa Regală a României, ministerul se va implica în organizarea funeraliilor, după ce va avea o discuție cu reprezentanții familiei regale. Regele Mihai urmează să fie adus la Castelul Peleș și va fi depus în Holul de Onoare. Ulterior, va fi transportat la Palatul Regal din Calea Victoriei, unde va rămâne pentru două zile în Sala Tronului. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
Cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.