PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VICTIMELE VIOLENTEI…DE PESTE TOT

VICTIMELE VIOLENTEI…DE PESTE TOT

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

 

În societatea contemporană, violenţa pare a exista la fiecare pas! Femeile nu sunt doar victime ale violenţei domestice, ci şi ale agresiunilor din spaţiile publice sau din mijloacele de transport în comun. La fel se întâmplă şi cu copiii şi cu bătrânii şi cel mai trist este că cei din jur nu intervin, pentru a nu-şi face probleme. Astfel se ajunge la adevărate tragedii, cum a fost cea de la Titu, unde, în luna ianuarie, o tânără a fost omorată de iubitul ei într-un salon de înfrumuseţare. Când individul a apărut cu cuţitul, nimeni nu a încercat să i-l ia din mână sau să-l oprească din acţiunea sa criminală.

Din păcate, pe meleagurile mioritice a rămas împământenită ideea că este normal ca bărbatul să-şi bată nevasta sau că părinţii au dreptul să-şi educe copiii cu bătaia. Deşi aceste mentalităţi sunt învechite, iar educaţia le-a acoperit în timp, nu au dispărut complet. Astfel că agresiunile sunt la ordinea zilei, nu doar în familie, ci şi în spaţiile publice şi mai ales în mijloacele de transport în comun. Maria Panţuru, din oraşul dâmboviţean Titu, povesteşte că a fost victima violenţelor de mai multe ori, chiar şi atunci când a intervenit pentru salvarea altei victime.

Neîncrederea în autorităţi a victimelor, îi lasă pe agresori în libertate şi fac şi alte victime. Femeia a fost şi victima violenţei domestice, însă nu a tăcut, ci şi-a declarat suferinţa în faţa autorităţilor competente, ce-i drept cu mulţi ani în urmă, când autorităţile reacţionau imediat.

Pentru că a trecut prin astfel de situaţii, doamna Maria este foarte indignată de faptul că nimeni nu a intervenit pentru a încerca să-i salveze viaţa Alexandrei, fata de 27 de ani ucisă de iubitul său militar. Un simplu gest putea evita această tragedie.

Femeia crede că şi câteva ţipete l-ar fi putut speria pe militar înainte să bage cuţitul în iubita sa, pentru că este imposibil să nu fi avut o stare de agitaţie înainte de a comite crima. Problema este că spiritul civic a dispărut complet, iar oamenii fug de responsabilităţi. De cele mai multe ori nu intervin să-şi ajute aproapele de teamă să nu piardă vremea pe la poliţie, pentru declaraţii, chiar dacă intervenţia lor în anumite situaţii critice ar putea salva viaţa unei persoane. Psihologii spun că instinctul de autoapărare este mult mai puternic decât grija faţă de cei din jur.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe