PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » PASARELĂ PRĂBUŞITĂ PESTE CALEA FERATĂ

PASARELĂ PRĂBUŞITĂ PESTE CALEA FERATĂ

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

PLOIEŞTI, PRAHOVA

Traficul feroviar din Gara de Vest a Ploieştiului a fost blocat ore întregi, din cauza unei pasarele vechi, care s-a prăbuşit peste şinele de cale ferată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului,

însă, cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest  au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

Pasarela metalică ce susţinea conductele de termoficare s-a prăbuşit peste calea ferată în Gara de Vest din Ploieşti, iar echipajele ISU Prahova s-au deplasat la faţa locului. Pasarela are o greutate de aproximativ 10 tone şi o lungime de 15 metri. Prin aceasta trecea şi o conductă de apă a oraşului, ceea ce a făcut şi mai grea intervenţia militarilor.

Ore întregi, circulaţia feroviară din Gara de Vest a fost imposibilă. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a făcut o informare publică printr-un comunicat de presă că traficul feroviar prin staţia Ploieşti Vest a fost oprit la orele dimineţii din cauza prăbuşirii pe calea ferată a pasarelei.

„Menţionăm faptul că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

6 trenuri de călători au fost oprite temporar:

–          16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în Ploieşti Vest

–          15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Ploieşti Vest

–          1644 – (Baia Mare-Bucureşti Nord)  staţionează în Buda

–          15531 (Bucureşti – Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest

–          1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest

–          3001  (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi

Autorităţile au înlăturat pasarela prăbişită peste calea ferată bucată cu bucată, intervenţie care a durat mai bine de o jumătate de zi.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe