PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXPEDIŢII MONTANE PENTRU ŞCOALA HOSPICE

EXPEDIŢII MONTANE PENTRU ŞCOALA HOSPICE

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

În fiecare zi vedem în jurul nostru copii bolnavi, care își doresc să învețe la fel ca micuții normali de vârsta lor. Ei nu au avut șansa la o viață la fel de ușoară, dar au șansa să studieze și să fie îngrijiți așa cum au nevoie. Se poate întâmpla la Școala HOSPICE, deschisă de patru ani pentru copilașii mai puțin norocoși. Dar pentru că aceasta să existe în continuare este mare nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet! Eu, tu, noi…împreună putem contribui la bucuria celor mici, care își doresc o copilărie normală! Cel mai bun exemplu pentru fiecare dintre noi este Eliza Nițescu, o târgovișteancă plină de viață, care își dedică tot timpul liber cauzelor nobile.
În București și împrejurimi trăiesc peste 5.000 de copii cu prognostic de viață limitat. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport. Cu toţii pot primi ajutor la Şcoala HOSPICE, dedicate acestor micuţi chinuiţi de soartă. Fundația HOSPICE, care de 26 de ani oferă servicii de îngrijire paliativă în România, a dezvoltat proiectul ȘCOALA HOSPICE, o școală incluzivă în care educația formală se îmbină cu cea nonformală prin intervenții psihoeducaționale acordate individual și adaptate nevoilor în continuă schimbare ale copilului. Proiectul de la Adunaţii Copăceni a atras atenția susținătorilor care salută această inițiativă, dorind să o facă tot mai cunoscută în rândul potențialilor finanțatori. Una dintre persoanele care care sprijină inițiativa este Eliza Nițescu, târgovişteancă, de profesie consultant pentru afaceri și comunicare și alpinist amator începând din anul 2014. Ea și-a propus, începând cu 25 August, realizarea a două ascensiuni de altitudine care au drept cauză umanitară ȘCOALA HOSPICE. Alături de una dintre mascotele micuţilor de la Şcoala HOSPICE, ursuleţul Liviu, Eliza ne-a vorbit despre motivaţia ei.

Astfel că, în memoria mamei sale, Eliza ajută în fiecare an zei de copii să îşi continue studiile. Şcoala HOSPICE funcţionează de 4 ani la Adunaţii Copăceni şi îi ajută pe micuţii chinuiţi de boală să îşi continue studiile într-o manieră care să îi ajute şi din punct de vedere fizic, nu doar intelectual.
Eliza se va aventura în două expediţii montane extrem de dificile, aproape de limita oxigenului.
Eliza Nițescu are până în prezent 5 expediții de altitudine reușite (din tot atâtea tentative), ea deținând până acum în “palmares” escaladarea Olimp (2.918 m, cel mai înalt vârf din Grecia, 2017) Aconcagua (6.962 m, cel mai înalt vârf din lume în afara Asiei, 2017), Elbrus (cel mai înalt vârf din Europa, 5.642 m, 2016), Kilimanjaro-Uhuru Peak (cel mai înalt vârf al Africii, 2015), precum și cel mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc (4.810 m, 2014 – fiind de altfel primul vârf pe care l-a atins, inclusiv din România). În toate aceste expediții a avut drept cauză de umanitară cazurile copiilor care suferă de afecțiuni oncologice sau alt diagnostic incurabil. Prin puterea, ambiţia, curajul, dar şi dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, Eliza Niţescu ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să facem gesturi nobile.

Donațiile pentru proiectul ȘCOALA HOSPICE se pot face direct în conturile organizației
RRO30RZBR0000060012201968, deschis la Raiffeisen Brașov, cu mențiunea: “ȘCOALA HOSPICE”
LEI: RO49 BPOS 8520 2606 441 RON01 Banc Post București (ŞCOALA HOSPICE)
sau prin intermediul platformei Galantom, la următorul link:
http://hospice.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6408

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe