PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FRONT COMUN PENTRU COMBATERE DELICVENȚEI JUVENILE

FRONT COMUN PENTRU COMBATERE DELICVENȚEI JUVENILE

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

 

Polițiștii, psihologii, reprezentanții școlilor, ONG-urilor și penitenciarelor din Dâmbovița au făcut front comun pentru al zecelea an consecutiv în demararea unor campanii de prevenire a delicvenței juvenile în instituțiile de învățământ.
Violența în școli rămâne în continuare un subiect delicat. Deși se fac eforturi pentru reducerea episoadelor de agresiune între elevi, dar și între elevi și profesori, aceste cazuri apar în fiecare an școlar. Pentru a preveni actele de violență, în sprijinul profesorilor și consilierilor școlari, vin și psihologii, dar și reprezentanții penitenciarelor și ai Inspectoratului Județean de Poliție.
Potrivit reglementărilor, un consilier școlar are în grijă 800 de elevi uneori chiar mai mult. Mediul rural deși afectat de acest fenomen, are un număr redus de consilieri școlari, iar importanța implicării altor factori pentru prevenirea fenomenului este foarte mare.
Acțiunile și-au dovedit eficiența în multe instituții de învățământ unde au apărut de-a lungul timpului evenimente negative care au fost reduse. Cel mai mare impact l-a avut campania Dincolo de aparențe prin prezentarea poveștilor de viață a unor persoane ajunse în spatele gratiilor pentru ca școlarii să conștientizeze consecințele negative ale acțiunilor ilegale.
În parteneriat sunt implicați și psihologi, dar și reprezentanți ai ONG-urilor care luptă pentru combaterea violenței în școli.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe