PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “BOLILE” DIN TRANSPORTUL ÎN COMUN

“BOLILE” DIN TRANSPORTUL ÎN COMUN

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Virusurile sau bacteriile care produc aceste boli iau contact cu organismul prin nas, faringe și aparatul respirator. Prevenirea bolilor aerogene se face prin evitarea aglomerațiilor, respectarea recomandărilor de vaccinare, utilizarea batistelor de unică folosință, evitarea contactului cu bolnavii și evitarea spațiilor închise. Totodată, trebuie aerisite în mod repetat încăperile locuite, indiferent de anotimp, pentru ca aerul curat să ia locul celui încărcat cu microbi.

Pe lângă aceste măsuri, creșterea rezistenței organismului față de agenții patogeni se face prin igienă riguroasă, activitate fizică, evitarea stresului, ore suficiente de somn și prin rezolvarea la timp a unor focare de infecție din organism, cum ar fi: carii dentare, amigdalite cronice, infecții cronice ale rinichilor etc. Din dorința de a evita pe cât posibil mersul pe jos sau frigul, ploaia, vântul, oamenii aleg spațiile închise și mijloacele aglomerate de transport în comun, care pot fi sursa de apariție a unor epidemii. Tusea, strănutul sau actul vorbirii în public a unei persoane deja infectate sunt cele mai frecvente cauze de transmitere a microbilor.

MĂSURI DE PREVENIRE A BOLILOR

vaccinare

– utilizarea batistelor de unică folosință

-evitarea contactului cu bolnavii

-evitarea spațiilor închise

MĂSURI DE PREVENIRE A BOLILOR

-tratarea cariilor dentare

-tratarea amigdalitelor cornice

-depistarea și tratarea infecțiilor cronice ale rinichilor

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe