PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Proiecte multe, sperante la fel – VIDEO

Proiecte multe, sperante la fel – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Cand vine vorba de bani, in Romania, mai toata lumea se grabeste sa fie prezenta. Atunci cand in ecuatie intervin si banii europeni, deci nerambursabili, inghesuiala este si mai mare. Din pacate in tara noastra de cele mai multe ori singura realizare in domeniu raman, mai mereu, discutiile. Lungi, chiar interminabile si aproape de fiecare data fara rezultate concrete, bineinteles cu exceptiile de rigoare. Din dorinta ca una dintre aceste exceptii sa se concretizeze si la Targoviste autoritatile judetene au organizat o intalnire la care au fost invitati sa dialogheze primari, parlamentari, oameni de afaceri si reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, numai ca socoteala de acasa nu prea s-a potrivit cu realitatea din teren.

La sala de conferinte, din corpul “K”, al Universitatii “Valahia” din Targoviste, a fost aglomeratie mare, pentru dialogul anuntat intre reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene, ce ar fi trebuit a fi reprezentat, conform anuntului initial, chiar de ministrul Eugen Teodorovici, pe de o parte, si reprezentanti ai administratiei, politicii si mediului de afaceri din Dambovita, pe de alta parte. Discutia a avut ca teme proiectele cu finantare europeana pentru exercitiul financiar 2014-2020, iar, in aceste conditii, interesul a fost pe masura. Pe cat de mare s-a dovedit a fi interesul local, pe atat de mare s-a dovedit a fi dezinteresul de la nivel central. Dupa mai bine de 40 de minute, fata de momentul stabilit initial, pentru debutul dezbaterilor, nici reprezentantii ministerului si nici ai autoritatii judetene nu isi facusera aparitia, iar, in aceste conditii, invitatii au inceput sa abandoneze incinta salii de conferinte.

Totusi, mare parte au revenit in sala, la momentul in care reprezentantii ministerului au aparut in sfarsit la intalnire. Foarte adevarat este ca dezamagirea participantilor a persistat, pentru ca Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, nu si-a mai facut aparitia, fiind inclocuit de doi secretari de stat. In lipsa acestui punctul pe “I” a fost pus de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, ce a vorbit despre sumele ce pot fi accesate.

Chiar daca aparent stam bine, la proiecte, ramane de vazut cate dintre acestea vor fi finalizate si cate vor primi finantare , tinand cont ca, fara sprijin din partea statului, de cele mai multe ori proiectele au esuat, din varii motive.

 

Echipa: Horia Marin/Radu Constantinescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe