PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » FLĂCĂRI URIAȘE PE CÂMPURILE DIN PRAHOVA

FLĂCĂRI URIAȘE PE CÂMPURILE DIN PRAHOVA

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

In ciuda tuturor avertismentelor facute de autoritati si a nenorocirilor care s-au produs in ultimele zile din cauza incendiilor de vegetatie soldate cu gospodarii distruse, victime si pagube uriase, prahovenii continua sa dea dovada de inconstienta. in ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au actionat pentru localizarea si lichidarea a 27 incendii de vegetatie. Flacari uriase au brazdat sute de ha, iar in toate cazurile a fost vorba despre foc pus intentionat pentru curatarea terenurilor.
Imaginile sunt apocaliptice. Sute de ha de miriște brăzdate de flăcări uriașe. Asta au avut de înfruntat în ultimele 24 de ore pompierii din Prahova. Aceștia au intervenit la 27 de incendii de vegetație. Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor precum și fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 426 ha. Grav este faptul că utilizarea focului deschis pentru curățarea terenurilor în condiţii de vânt şi fără respectarea măsurilor obligatorii de protecţie favorizează propagarea incendiilor la locuințele oamenilor, proprietăți sau la fondul forestier.
La Bucov și la Boldești Scăieni focul s-a extins și la stufăriș. La Boldesti, zona Balaca pompierii au reușit sa împiedice propagarea flăcărilor la o fabrica de geamuri, un abator, un depozit de butelii și locuințe. Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe