PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REDESCHIDEREA TERASELOR ȘI TESTAREA NAȚIONALĂ

REDESCHIDEREA TERASELOR ȘI TESTAREA NAȚIONALĂ

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Documentul ANSVSA a făcut furori în presă. În draftul încă nedatat și nesemnat oficial sunt prezentate etapele în care se va face redeschiderea sectorului de alimentație publică, respectiv terase și restaurante. Astfel, primul pas ar urma să fie făcut pe 1 iunie când este prevăzută deschiderea teraselor și servirea clienților în spații deschise. De la jumătatea lunii iunie este preconizată redeschiderea restaurantelor și servirea clienților în incintă, cu excepția celor pentru evenimente. Sfârșitul lunii iunie ar putea aduce reluarea activității de servire în toate spațiile, atât interior cât și exterior.

DOCUMENT ANSVSA

a) În prima etapă, – activitățile de servire și consum al produselor alimentare la terasele/

spațiile deschise din exteriorul unităților de alimentație publică precum și la cantinele de

incintă, destinate angajaților proprii fără acces al persoanelor din exterior;

b) În a 2-a etapă, – activitățile de servire și consum al produselor alimentare în spațiile

comune de servire a mesei din interiorul unităților de alimentație publică, cu excepția

celor în care sunt organizate evenimente;

c) În a 3-a etapă, – toate activitățile de servire și consum al produselor alimentare, în spatiile de servire a mesei din interiorul și exteriorul tuturor unităților de alimentație publică.

Scenariile depind însă în cea mai mare măsură de evoluția cazurilor de coronavirus. Un alt anunț făcut de această dată de ministrul sănătății pentru B1TV, este testarea naţională care se va realiza pe eşantioane cu serul rezidual al pacienţilor care vin la laboratoarele din judeţe pentru a-şi face diverse analize. Tătaru a explicat faptul că pe baza rezultatelor va putea fi prognozat un viitor episod şi amploarea lui.

NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

„Aceste eşantioane vor fi reprezentative la nivel naţional. Ele se adaptează celor opt regiuni de dezvoltare, fiecare regiune adaptează la nivelul fiecărui judeţ şi la nivelul fiecărui judeţ vor fi nouă paliere de vârstă în care vom încadra pacienţii. Vom lua trei laboratoare din fiecare judeţ. Aceşti pacienţi vin la laboratoare pentru a-şi face analize pentru diverse probleme. Serul rezidual, cu acordul acestor persoane, îl vom folosi pentru a doza aceşti anticorpi. Sunt nişte teste imunologice, cu o sensibilitate mare, de 99,5%. Ne vor da în proporţie de 99,5% câţi au avut sau nu au avut infecţia. Ne va da o prognoză”.

A precizat Tătaru.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe