PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RECTIFICARE BUGETARĂ, AMEȚITOARE

RECTIFICARE BUGETARĂ, AMEȚITOARE

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Bani putini pentru sanatate. Conform rectificarii bugetare sustinuta de Guvern, sistemul sanitar va fi vaduvit de sume semnificative de bani. In aceste conditii, sindicatele cadrelor medicale avertizeaza ca foarte multe spitale vor ramane fara banii de medicamente si salarii. Fondurile retrase de la sanatate erau destinate renovarii unor maternitatii, dar vor ajunge la Ministerul de Interne, care nu mai poate plati salariile politistilor. Cu toate acestea, angajatii sistemului sanitar spera sa isi  poata desfasura activitatea in bune conditii pana la incheierea anului.

Oficialii din sanatate recunosc ca unitatile spitalicesti se vor confrunta cu problemele financiare pana la sfarsitul anului. Banii oferiti de executiv fiind insuficienti  pentru a acoperi salariile cadrelor medicale si pentru a procura tratamentele pacientilor. Astfel, zeci de spitale sunt la limita subzistentei si in pragul falimentului. Pana la aceasta ora, suma pe care o va incasa  judetul Dambovita, nu este cunoscuta, iar situati cu care se va confruna in urmatoarele doua luni este incerta.

Chiar daca la acest moment resursele de care dipun unitatile spitalicesti dambovitene, pot acoperii cheltuielile pentru pentru urmatoarele doua saptamani, acordarea unui sume reduse de bani poate crea probleme serioase in sistem pana la sfarsitul anului 2013,

La rectificarea de la sfarsitul lunii iulie, sistemul sanitar a primit cei mai multi bani, peste un miliard de lei. Dar cea mai mare parte a lor s-a dus pentru plata datoriilor la medicamente.  Ministrul Sanatatii a explicat ca banii pe care ii rupe din bugetul destinat institutiei pe care o conduce vor merge la programul de reabilitare a 20 de maternitati din tara, insa pe sistemul „s-a modificat schimbarea”, banii vor ajunge acum la Ministerul de Interne pentru a plati salariile politistilor.

 

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe