PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNII, CU GLICEMIA ÎN AER

ROMÂNII, CU GLICEMIA ÎN AER

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Ne place mancarea „buna”, adoram dulciurile, suntem stresati si nu facem miscare. Sunt principalele cauze care duc la aparitia diabetului, o boala cronica ce a pus stapanire pe un milion si jumatate dintre romani. Ce e drept, un numar foarte mare, dar nu este deloc de mirare, daca observam stilul de viata haotic pe care l-a adoptat populatia.

Diabetul zaharat este o boala cronica ce debuteaza in urma cresterii excesive a glicemiei in sange. Motivul fiind utilizare defectuasa a insulinei de catre organism. In cautarea cauzelor care duc la instalarea diabetului, specialistii au observat ca pe langa mostenirea genetica, stres si lipsa de miscare, principala cauza este reprezentata de obezitate. Potrivit studiilor, o persoana supraponderala prezinta un risc mult mai mare mare de a dezvolta diabet. De aceea, pentru a evita instalarea acestei maladii, evitati factorii de risc.

Cei care ar trebui sa fie mult mai atenti la aceste recomandari medicilor  sunt cei care au in familie un caz de diabet sau o persoana cu o greutate excesiva.  Din nefericire statisticile care vizeaza aceasta boala nu sunt deloc imbucuratoare pentru anii urmatori. Organizatia mondiala a sanatati preconizeaza ca pana in 2030, 1 milion 500 de mii de romani vor suferi de diabet. Pentru a scapa de povara acestei boli este important sa va verificati constant glicemia si mai ales sa treceti pragul cabinetelor specializate pe acest tip de problema.

 

Ilona Rotaru. Eduard Găiseanu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe