PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRODUCȚIE RECORD, PROFIT ZERO – VIDEO

PRODUCȚIE RECORD, PROFIT ZERO – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Producatorii de varza din Dambovita sunt in pragul falimentului. Desi productia a fost una record in acest an, pretul este foarte mic. Decat sa isi vanda marfa pe nimic, multi distrug culturile de pe camp. Oamenii sunt disperati. Un kilogram de varza se vinde in Poiana chiar si cu 10 bani.

Producatorii din sudul judetului Dambovita au obtinut anul acesta o productie record de varza. Cu toate acestea, oamenii sunt disperati. Stau cu saptamanile cu varza la sosea, pentru ca nu are cine sa o cumpere. Tone de varza ajung la gunoi sau sunt distruse pe campuri, pentru ca producatorii spun ca nu mai au bani sa plateasca culegatori. Asta deoarece vand marfa la preturi de nimic. Un kilogram de varza se vinde chiar si cu 10 bani. Au lasat atat de mult la pret, pentru ca nu sunt cumparatori, se plang producatorii.

De vina pentru aceasta situatie sunt si intermediarii, spun dambovitenii din Poiana. Din cauza acestora, ei nu au loc in piete si sunt nevoiti sa isi vanda marfa pe preturi de nimic sau sa o arunce la gunoi.

Intermediarii se apara si spun ca nu se imobogatesc de pe urma producatorilor. Cu toate acestea nu pot sa ofere o explicatie clara pentru diferenta mare intre pretul la producator si cel de la taraba.

Producatorii de varza din Poiana se tem acum de faliment. Dupa ce au crezut ca au dat lovitura cu recolta de cartofi, care a ajuns in special in Polonia, acum pentru ei a venit dezatrul. Banii investiti in culturile de varza nu au cum sa-i mai recupereze, se plang producatorii.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe