PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPILĂRIE ZBUCIUMATĂ

COPILĂRIE ZBUCIUMATĂ

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Parasiti si uitati de cei care le-au dat viata sunt iubiti de straini. Numarul nou-nascutilor abandonati in spitale  creste alarmant de la an la an. Prea tineri pentru a deveni parinti, speriati de responsabilitatea cresterii unui copil, cu o situatie materiala si financiara  precara, multi iau decizia de a-si abandona pruncii in maternitate, condamnandu-i la o copilarie printre straini. In judetul Dambovita, de la inceputul anului peste 30 de nou-nascuti au fost abandonati in spitalele din judet. Sunt insa si tineri care ar da orice sa le fie parinti micutilor, dar drumul de la initierea adoptiei pana cand copiii ajung intr-o familie este lung.

Primele zile de viata sunt astfel lipsite de dragostea parinteasca si de caldura unui camin, tot ce primesc acesti micuti este mila asistentilor din spitale care ii ingrijesc si un verdict dur: „Abandonat!” care ii condamna la o viata traita printre straini.

Sunt si oameni cu suflet mare care le ofera unora dintre acesti copii, o speranta. In intervalul ianuarie-septembrie 2013 in judetul Dambovita, potrivit Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-au inregistrat 122 de deschideri proceduri de adopţie, insa dintre acestea doar 11 incuviintari de adoptie, altfel spus doar in 11 dintre cazuri a fost finalizata adoptia.

Cei mai norocosi micuti ajung in final intr-o familie care sa le ofere iubirea si afectiunea de care au nevoie, dar si un viitor mai bun, insa urmele trecutul ii urmaresc toata viata.

Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe