Cu măști, triaj epidemiologic la intrare, dezinfectarea mâinilor și distanțare fizică, elevii din România s-au întors de luni în bănci. Școlile s-au pregătit pe ultima sută de metri și au reușit să îndeplinească cerințele impuse. În Dâmbovița, potrivit Instituției Prefecturii, s-au asigurat, în colaborare cu unitățile școlare, măsurile de protecție împotriva pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2, inclusiv în afara localurilor unităților școlare, astfel încât la afluirea / defluirea de la începerea/terminarea cursurilor să nu se producă aglomerări care să pericliteze normele de securitate sanitară. De asemenea a fost asigurat necesarul de materiale pentru protecţia sanitară, respectiv dezinfectant, măşti, mănuşi pentru fiecare unitate școlară, astfel încât la nivelul județului Dâmbovița este evidențiat un stoc de 2,348 milioane măști de protecție și 66.273 litri dezinfectant din care 8.081 litri – dezinfectatnt de mâini și 22.205 litri – dezinfectant pentru suprafețe și 35.987 litri – dezinfectant pentru pardoseală. Potrivit Hotărârii nr. 26/05.02.2021, 79 de unități de învățământ au reluat cursurile în scenariul 1, cu participarea tuturor elevilor la ore, în bănci. 74 de unități școlare au fost redeschise potrivit scenariului 2 – cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal și participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase. 3 unități de învățământ, respectiv cele din localitățile Crevedia, Gura Bărbulețului și Văleni-Dâmbovița sunt în scenariul 3-participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar și participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
„SEMAFOR„ ÎN ȘCOLILE DIN DÂMBOVIȚA
79 unități -scenariul verde: participarea tuturor elevilor la ore, în bănci
74 unități- scenariul galben:
–prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.
-participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase
3 unități- scenariul roșu: Crevedia, Gura Bărbulețului, Văleni
–participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
–participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Ministrul Educației și cel al Sănătății au prezentat și formula după care se va lua decizia suspendării activității unor unități în care apar cazuri COVID-19.
Părinţii vor trebui să îşi dea acordul cu privire la testarea anti-COVID a copiilor în unităţile de învăţământ, iar pentru aceasta va exista un formular special ce va putea fi descărcat de pe site-urile Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre teste rapide antigen, care se vor face în cazul în care se constată că elevii sau profesorii prezintă simptom.