PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CENTRU SOCIAL, BOMBĂ CU CEAS!

CENTRU SOCIAL, BOMBĂ CU CEAS!

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Scandal fara rezolvare la Centrul pentru reabilitarea persoanelor cu handicap din Tuicani, Dambovita. Dupa ce au refuzat sa mai aiba grija de bolnavi, declansand greva generala, cei 100 de angajati au ramas doar cu promisiunile. Oamenii au cerut sa le fie platite doua sporuri, la care, spun ei, au dreptul legal. Au incheiat greva, dupa ce au primit asigurari de la conducerea centrului ca drepturile le vor fi respectate. Acum, oamenii au aflat ca promisiunile nu au acoperire financiara. Nu are cine sa le achite sporurile. Nemultumiti, cei 100 de angajati sunt acum hotarati sa isi caute dreptatea in instanta. Mai mult, ei cer sa le fie platite si sporurile pe care ar fi trebuit sa le primeasca in ultimii trei ani.

Banii penrtu care cei 100 de angajati de la Centrul pentru reabilitarea persoanelor cu handicap din Tuicani, Dambovita au declansat saptamana trecuta greva generala sunt de fapt doua sporuri la care au dreptul prin lege, sustin sindicalistii: sporul de 30% specific activitatii si cel de 100% pentru turele de week-end si sarbatori legale. Angajatii de la Tuicani spun ca sunt nevoiti sa lucreze in conditii extrem de grele, ca au grija de 125 de bolnavi si de multe ori sunt nevoiti sa vina cu bani de acasa, pentru a-si cumpara materialele necesare la serviciu. Se plang ca au salarii de mizerie si sunt hotarati sa nu renunte la sporurile la care, spun ei, au dreptul prin lege.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu, Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe