PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERICOLUL TEHNOLOGIZĂRII – VIDEO

PERICOLUL TEHNOLOGIZĂRII – VIDEO

de admin
7 vizualizări

      Aproape 70 % din persoanele adulte sufera de tensiune oculara si vedere incetosata in urma folosirii in exces a calculatoarelor, tabletelor si telefoanelor inteligente. Este concluzia la care au ajuns medici oftalmologi in urma numarului tot mai mare de pacienti care le trec pragul cabinetelor.

Persoanele care folosesc timp de doua ore, fara pauza, un dispozitiv electronic ce solicita ochii se confrunta cu dureri de spate, vedere incetosata si dureri de cap, iar cercetarile  aprofundate au aratat ca expunerea la lumina emisa de monitoare poate provoca chiar  cataracta.

Medicii sustin ca ochii nu sunt inzestrati sa vizualizeze ecranele digitale pentru perioade indelungate de timp. Iar aceste experiente frecvente nu sunt normale pentru ochi.

Specialistii sutin ca roamnii petrec in medie intre 5 si opt ore pe zi in fata dspozitivelor digitale, dar si ca numarul adultilor care depasesc 10 ore pe zi in fata acestor dispozitive a crescut cu 3% in 2013.

Chiar si asa, exista destule metode  de a reduce efectele tensiunii oculare provocate de dispozitivele digitale. Printre aceste metode se numara pozitionarea monitorului la nivelul bratelor si mentinerea dispozitivelor portabile sub nivelul ochilor pentru atenuarea stralucirii puternice. De asemenea, sunt  recomandate pauzele regulate, pentru odihnirea privirii.

Totodata, la acest moment  se dezvolta solutii de natura optica pentru rezolvarea acestor probleme.

In ultimii ani tensiunea oculara provocata de dispozitivele digitale a devenit un real motiv de ingrijorare. Din fericire, insa industria optica a facut progrese importante in ultimii ani pentru a dezvolta tehnologii de fabricare a lentilelor care tintesc cauzele tensiunii oculare. Asemenea altor ochelari de citit si de vedere, ochelarii pentru computer transforma modul in care ne uitam pe calculator si pe ecranele dispozitivelor portabile.

 

Ilona Rotaru

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe