PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ – VIDEO

VOR SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Locurile la clasa pregatitoare sunt ocupate in proportie de 100%.  In judetul Dambovita parintii nu au stat pe ganduri si si-au asigurat un loc la clasa pregatitoare pentru copii inca din prima etapa de inscrieri. Astfel ca din aceasta toamna 4.298 de copii vor pune cu siguranta stiloul in mana.  Totusi, cei care nu s-au grabit sa trimita copii la scoala mai au timp sa se gandeasca, a doua etapa de inscriere in clasa zero va fi in perioada 24 martie- 4 aprilie.

Pentru al treilea an la rand, clasa pregatitoare, are un succes rasunator. Inca din primele zile ale inscrierilor pentru clasa pregatitoare s-au depus sute  de solicitari din partea parintilor. Conform Inspectoratului Scolar Dambovita 4.298 de copii au fost inscrisi pentru clasa zero,inca din prima etapa. Anul acesta, 3856 de micuti vor invata in scolile de pe raza domiciliului, iar 442 vor fi repartizati, in urma selectiilor ,in scolile pentru care au optat.

Mai mult, elevii de clasa zero din mediul rural vor fi nevoiti sa invete simultan cu elevii de calsa intai, tocmai pentru ca nu se intrunesc conditiile de formare ale unei clase. Potrivit regulamentului scolar pentru infiintarea unei clase pregatitoare este necesar sa fie inscrisi cel putin 15 copii, criteriu pe care multe scoli  nu il pot indeplini.

Parintii si viitorii elevi mai au insa de asteptat ceva timp pana vor vedea daca au fost aceptati de scolile pentru care au optat, pe 21 -22 martie urmand sa fie afisate primele liste cu elevii admisi si locurile  ramase vacante. A doua etapa, programata pana pe 11 aprilie, va solutiona cazurile preșscolarilor ramași neinscrisi. Situatiile nerezolvate pana la acea data vor fi discute, punctual, la nivelul inspectoratelor scolare. Ca sa nu ajunga, insa, pana acolo, parintii ar trebui sa stie ca au prioritate la inscriere copiii din circumscriptia scolara, iar in cazul celor din afara zonei arondate vor fi primiti, in limita locurilor disponibile, in primul rand micutii cu certificat de handicap, copiii orfani de unul sau ambii parinti si cei care au deja macar un frate inmatriculat in unitatea respectiva.

Conform recensamantului realizate de inspectoratul scolar judetean dambovita pana la aceasta data doar 5 copii au ramas neinscrisi.

 

 

Ilona Rotaru

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe