PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEZORGANIZAREA, PROBLEMĂ GENERALĂ – VIDEO

DEZORGANIZAREA, PROBLEMĂ GENERALĂ – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Romanii nu stiu, sub nici o forma, sa-si gestioneze banii. Acesta pare sa fie si motivul pentru care cele mai multe familii raman la sfarsit de luna cu ratele la banca si cu  facturile neachitate. Specialistii spun insa ca exista o metoda prin care sa  ducem o viata lipsita de grija datoriilor: romanul trebuie sa-si realizeze o lista a propritatilor. Plata facturilor si a ratelor  trebuie sa respecte o ordine, in functie de suma de plata si de importanta ei.

In tara nostra, majoritatea persoanelor, trebuie neaparat sa ia in calcul, atunci cand isi pregatesc bugetul de familie, scenariul potrivit caruia nu isi pot achita chiar toate datoriile. Lucru care pe de-o parte te poate impulsiona sa faci economii si pe de alta parte te poate ajuta sa iti stabilesti o ordine orecta a cheltuielilor.

Dupa ce ai facut aceste plati te poti gandi in sfarsit la transport…adica la rata creditului pentru autoturism sau la abonamentele pentru mijlocul de transport in comun.

Trebuie sa recunostem ca de multe ori noi, romanii, ne lasam derutati si de zilele in care trebuie  sa  platim datoriile… si nu din vina noastra ci din vina firmelor care au zile diferite de incasare a banilor. Spre exemplu, utilitatile se platesc de obicei catre sfarsit de luna, pe cand creditele bancare ofera flexibilitate mare de plata, dar poti alege o data la care sa achiti rata. Ideal ar fi ca acesta sa fie stabilitat chiar la cateva zile dupa primirea salariului. Sub nicio forma inaintea zilei de salariu.

Si daca stam sa ne gandim aceste reguli sunt pana la urma unele  logice. Insa, din pacate o mare parte a populatiei are probleme cu gestionarea veniturilor. Bani care oricum sunt putini.          Un studiu arata ca 85% dintre romani nu isi acopera permament cheltuielile din fiecare luna.

Mai exact sunt luni in care nu reusesc sa achite unele rate sau unele facturi. Iar cresterea restantelor la banci in timp de criza arata ca cei care au ratat achitarea ratelor cu greu si-au mai putut reveni.

 

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe