PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONCEDIERI PE BANDĂ RULANTĂ – VIDEO

CONCEDIERI PE BANDĂ RULANTĂ – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Romanii nu au scapat nici in 2014 de concedieri! Numai in primele doua luni ale anului statisticile arata ca mii de persoane au primit acest verdict din partea angajatorilor. Cele mai multe persoane care au ingrosat randurile somerilor sunt din domeniul industriei, constructiilor dar de disponibilizari nu au scapat nici agentii de paza. In topul concedierilor colective anuntate de angajatori la ANOFM se afla in acest an municipiul Bucuresti. Nici judetele din regiunea Sud Muntenia nu au fost ocolite de disponibilizari.
Peste 2.800 de persoane şi-au pierdut locul de muncă la nivel national. In capital o singura firma a disponibilizat sute de persoane in domeniul pazei si protectiei. Ca si in anii anteriori in topul concedierilor colective se afla judetele Vaslui si Valcea, care au făcut mai mult de o sută de concedieri, în 2014. În Vâlcea, scăderea activităţii la Oltchim, reprezinta si principala cauza a numarului mare de concedieri. In regiunea Sud Muntenia judetele afectate de disponibilizarile colective din primele luni ale acestui an sunt Dambovita- 52 de disponibilizati, Prahova-100 de disponibilizati si Ialomita cu un nr de 85 de disponibilizati.
Celelalte judete din sudul Munteniei au scapat cel putin pentru moment de verdictul concedierilor colective. Judeţele unde nu au existat disponibilizări colective au reprezentat doar un sfert din ţară si în 2013: Satu Mare, Botoşani, Mureş, Bistriţa Năsăud, Covasna, Sibiu, Arad, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Argeş si Teleorman. Cele mai multe concedieri in 2014 au avut loc in domeniul constructiilor, industriei, infrastructurii si firmelor de paza.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe