PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A FOST TARNOSITA BISERICA GARNIZOANEI!

A FOST TARNOSITA BISERICA GARNIZOANEI!

de Andrei Oprescu
26 vizualizări

Cateva sute de credinciosi au sarbatorit a doua zi de Rusalii, cand a fost praznuita Sfanta Treime, la Biserica Garnizoanei Targoviste. InaltPreasfintitul Nifon, arhiepiscop si mitropolit al Targovistei, insotit de un sobor impresionant de preoti si diaconi, a tarnosit aceast lacas de cult, cu hramul Sfintei Treimi. Dupa terminarea slujbei, targovistenii au putut trece prin Sfantul Altar.

Luni, in a doua zi de Rusalii, targovistenii au participat in numar mare la slujba de tarnosire a Bisericii Garnizoanei Targoviste, cu hramul Sfanta Treime. Acest lacas de cult, construit din lemn, a fost ridicat de militari, cu sustinerea InaltPreasfintitului Nifon, arhiepiscop si mitropolit al Targovistei. Slujba de tarnosire este una speciala. In Sfanta masa din Altar se asaza moaste, amintind de primele zile ale crestinismului, cand biserica era suspusa persecutiilor, iar crestinii se intalneau in locuri de inmormantare sub pamant, unde slujeau Euharistia pe mormintele Sfintilor Mucenici.

Targovistenii au participat in numar mare la slujba de tarnosire. La eveniment a fost prezenta si fosta campioana mondiala la inot, Camelia Potec. Pentru femei a fost un eveniment special, pentru ca au avut voie sa treaca prin Sfantul Altar. Acest lucru este posibil doar cand se sfinteste sau resfinteste o biserica.

Credinciosii ortodocsi sarbatoresc pe 24 iunie, Sfanta Treime – la o zi dupa praznicul Pogorarii Sfantului Duh (Rusaliile). De Sfanta Treime, Biserica il praznuieste pe Sfantul Duh, a treia persoana a Sfintei Treimi. Tot in aceasta zi este cinstita Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, Sanzienele sau Dragaica, dupa cum este cunoscuta sarbatoarea in traditia populara. Fiul preotului Zaharia si al Elisabetei, Ioan Botezatorul a fost numit Inaintemergatorul pentru ca a anuntat si a pregatit venirea Mantuitorului.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/T0Izm6Ua9w0

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe