PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TERMOCENTRALA LA FIER VECHI

TERMOCENTRALA LA FIER VECHI

de Andrei Oprescu
44 vizualizări

Taiata in bucati si vanduta la fier vechi! Aceasta va fi soarta Termocentralei Doicesti, daca si ultima speranta, o invetitie ucrainiana, se va narui. Ceea ce in urma cu 20 de ani era un important centru energetic, acum nu mai produce nimic. Statul roman cauta lichidator pentru Termoelectrica din care face parte sucursala de la Doicesti. Practic, acesta va trebui sa vanda ce se mai poate. In acest mod, unitatea de la Doicesti ar putea ajunge la fier vechi. Singura posibilitate de a se salva este sa fie cumparata de un investitor.

In perioada de glorie, erau 1700 de angajati, acum doar 44. Atunci se exploata din plin, acum este in conservare si risca sa ajunga la fier vechi. Este vorba despre Termocentrala Doicesti, care isi traieste ultimele zile, daca nu va fi cumparata de un investitor. Alaturi de sucursala de Borzesti, unitatea damboviteana face parte din Termoelectrica, aflata in plin proces de lichidare. Singura sansa pentru Termocentrala de la Doicesti este sa fie cumparata. In urma cu doua luni, un grup  de investitori din Ucraina s-au aratat interesati de unitatea  damboviteana. Au facut o oferta, care in prezent este analizata la Ministerul Economiei.

Ultimele disponibilizari s-au facut la Termocentrala Doicesti toamna trecuta. Atunci au fost concediate 100 de persoane. Au ramas la serrviciu doar 44 angajati care nu fac decat unele reparatii, revizii si se ocupa de acte. Nu se produce absolut nimic, iar daca investitia ucrainiana nu va deveni realitate, termocentrala de la Doicesti va disparea.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/_QrX4bdaEqw

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe