PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A FURAT ANTICHITĂȚI DINTR-O CEAINĂRIE

A FURAT ANTICHITĂȚI DINTR-O CEAINĂRIE

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

A crezut că a dat peste o comoară, dar tupeul lui l-a dus în arest. Un bărbat din Pitești a furat mai multe antichități din fosta ceainărie, dar proprietarul s-a dovedit mai ingenios așa că i-întins o cursă hoțului care a revenit la locul faptei după alte bunuri și a fost prins de oamenii legii. Anchetatorii au aflat că bunurile, în valoare de 4.500 lei, fuseseră vândute contra sumei de… 100 lei unui negustor din Bazarul „Gheorghe Lazăr”, la rândul său colecționar de antichități.

Fapta s-a petrecut în cursul nopţii de duminică spre luni, când proprietarul nu era acasă. Acesta a descoperit că localul unde avea obiectele îi fusese spart luni dimineaţă şi a sesizat Secţia 1 Poliţie. Oamenii legii l-au pus în gardă pe păgubit să fie atent la persoanele care apar în preajma blocului, iar dacă vreuna i se pare suspectă, să sune imediat la secţie. În paralel, proprietarul a început o susţinută campanie pe reţelele de socializare, unde a publicat imagini cu bunurile sustrase – o lampă foarte veche, veselă şi tacâmuri de colecţie etc – în speranţa că cineva le va recunoaşte şi-l va anunţa. Hoțul a căzut singur în capcană. S-a întors la locul faptei și a fost prins.

Popa Cristian Constantin, de 27 de ani, din Berevoeşti, om fără adăpost, și-a recunoscut în scurt timp fapta. Anchetatorii au aflat că bunurile, în valoare de 4.500 lei, fuseseră vândute contra sumei de… 100 lei unui negustor din Bazarul „Gheorghe Lazăr”, la rândul său colecţionar de antichităţi.

Valoroasele obiecte au fost recuperate în totalitate şi restituite păgubitului, iar Popa Cristian Constantin a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul Poliţiei Argeş.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe