PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DOCUMENTAR DESPRE DÂMBOVIȚEANUL DE LA SĂNĂTATE

DOCUMENTAR DESPRE DÂMBOVIȚEANUL DE LA SĂNĂTATE

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

„Primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la sistemul de sănătate este: feudal. Și într-un sistem feudal este mai puțin vorba despre oameni sunt cuvintele Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Prezent la proiecția filmului Rețeaua, inspirat chiar de inițiativa sa de a ajuta bolnavii de cancer, dâmbovițeanul ajuns la conducerea Ministerului Sănătății, a vorbit deschis despre problemele din sistem. Vlad a recunoscut și situația dramatică generată de criza medicilor care iau drumul strainătății , dar a amintit și despre corupția din sistem: Este copleșitor câte exemple de bani cheltuiți prost chiar în acest sistem sărac al sănătății există, a declarat acesta pentru agerpres.

Documentarul „Rețeaua”, de Claudiu Mitcu, este inspirat dintr-o investigație scrisă de Vlad Mixich despre criza citostaticelor din România. Ca răspuns la această criză, Vlad Voiculescu a creat, în urmă cu câțiva ani, o „rețea” de persoane care, benevol, cumpărau și aduceau citostatice în România, pentru bolnavi de cancer. Dâmbovițeanul a dat astfel speranță bolnavilor care aveau nevoie de tratamente urgente din străinătate, dar care nu puteau să ajungă la ele. Miercuri seară, prezent la proiecția documentarului, Vlad Voiculescu, acum ministru al Sănătății a spus lucrurilor pe nume.

sursa: agerpres

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe