PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A ÎNCEPUT „ATACUL” MISTREŢILOR

A ÎNCEPUT „ATACUL” MISTREŢILOR

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

 

Porumbul este aproape copt, iar în lanuri au apărut şi mistreţii. Localnicii din comuna dâmboviţeană Măneşti îşi plâng culturile la care au trudit atât de mult şi care au fost distruse de râtani. Cocenii au fost răpuşi, iar ştiuleţii de porumb mâncaţi până la cocean. Ţăranii nu mai ştiu ce să facă pentru a alunga animalele sălbatice, pentru că nici zgomotul şi focul pe timp de noapte nu mai dau roade. Fac apel la vânători să alunge mistreţii din zonă pentru a mai alege ceva din culturi.

În fiecare zi, oamenii intră cu teamă în lanurile de porumb. Le este frică să  nu se întâlnească cu râtanii sălbaticii, care lasă dezastru în urma lor.

Oamenii se plâng de faptul că investiţiile făcute în culturile de porumb s-au dus pe apa sâmbetei. Nu ştiu dacă vor mai recolta măcar jumătate din producţia de anul acesta.

Localnicii spun că au încercat să păzească culturile pe timp de noapte, dar râtanii nu se mai sperie nici de zgomot, nici de foc.

Mai mult decât atât, aceştia tranzitează şi drumul judeţean care parcurge comuna Măneşti, pentru a ajunge şi la culturile de peste stradă. Disperaţi, agricultorii fac apel la vânătorii care ar putea alunga mistreţii.

Mistreţii au distrus şi culturile de cartofi şi de grâu. Oamenii care au scăpat cu recoltele întregi până acum, se roagă să scape de animalele sâlbatice până după cules.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe