PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A ÎNCEPUT POSTUL PAȘTELUI

A ÎNCEPUT POSTUL PAȘTELUI

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

A inceput Postul Pastelui! Timp de 40 de zile, crestinii ortodocsi sunt indemnati sa se abtina de la mancarea de dulce si sa se dedice faptelor bune. In aceasta saptamana, in biserici se citeste Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul. Prima zi din Postul Mare este cunoscuta in popor ca „Lunea curata”. Potrivit traditiei, vasele in care au fost alimente de dulce se spalau temeinic si se urcau in pod, fiind inlocuite cu cele pentru mancare de post. Sarbatoarea Invierii Domnului este celebrata pe 20 aprilie.

Postul Pastelui, numit si Postul Mare este cel mai important, dar si mai aspru din lungul anului. Timp de 40 de zile, crestinii ortodocsi sunt indemnati sa renunte la carne, lapte, oua sau branzeturi, dar, mai mult de atat, sa fie mai buni, sa se dedice rugaciunii si sa isi ceara iertare pentru pacate. Multi crestini aleg sa se spovedeasca si sa se impartaseasca in aceasta saptamana si ea de o mare insemnatete. Este numita Saptamana Sfanta sau Duhovniceasca.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe