PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A ÎNCEPUT VACCINAREA ANTIRABICĂ! – VIDEO

A ÎNCEPUT VACCINAREA ANTIRABICĂ! – VIDEO

de Andrei Oprescu
44 vizualizări

Cainii si pisicile, la vaccin! Directia Sanitar-Veterinara a inceput campania de vaccinare antirabica a animalelor de pe raza judetului Dambovita. Inspectorii DSV ii atentioneaza pe stapanii patrupedelor sa colaboreze cu medicii veterinari pentru a evita astfel imbolnavirea cainilor si pisicilor, intrucat specialistii avertizeaza asupra faptului ca rabia odata declansata nu poate fi tratata ci doar prevenita. Vaccinarea asigură o imunizare a animalului pentru o perioadă de un an şi este gratuită. Nici vulpile nu vor scapa de vaccin! In perioada urmatoare vor fi distribuite momeli vaccinale din avion si la vizuina. Doar pentru acestea au fost achizitionate aproape 7000 de doze de vaccin.

Pentru campania de imunizare a cainilor si felinelor din judetul Dambovita, Directia Sanitar- Veterinara a achizitionat anul acesta peste 140. 000 de doze de vaccin antirabic. Medicii veterinari au pornit deja prin localitatile dambovitene in vederea administrarii vaccinului animalelor din gospodarii.  Pentru ca aceasta actiune  sa se desfasoare fara probleme, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor  atentioneaza dambovitenii  care au caini de curte si pisici ca sunt obligati prin lege sa permita medicilor veterinari accesul in gospodarii pentru a vaccina antirabic patrupedele. Vaccinarea este gratuita, iar proprietarii care se impotrivesc risca amenzi usturatoare. In nordul judetului Dambovita, campania de vaccinare este deja in desfasurare  in 18 localitati din cauza problemelor aparute in urma atacurilor repetate ale ursoaicei la Varfuri.

Pentru a evita aparitia si raspandirea rabiei, in perioada urmatoare, dupa stabilizarea vremii,  va demara si campania de imunizare a vulpilor de pe raza judetului Dambovita. Vaccinarea antirabica a acestora se va desfasura in doua etape. Pentru aceasta campanie au fost achizitionate aproape 7000 de doze de vaccin.

Directia Sanitar Veterinara Dambovita a desfasurat o campanie de informare a locuitorilor judetului cu privire la momelile vaccinale, fiind impartite afise si flyere primarilor din localitatile dambovitene. Inspectorii reamintesc cetatenilor ca trebuie evitat contactul cu aceste vaccinuri. Chiar daca nu au un efect devastator asupra organismului uman, daca accidental un copil inghite o astfel de momeala, parintii trebuie sa anunte medicul de familie. Totodata este interzisa imunizarea animalelor domestice folosind aceste momeli.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe