PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A NINS CU… DARURI – VIDEO

A NINS CU… DARURI – VIDEO

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Copiii sarmani il asteapta si ei pe Mos Craciun, in fiecare an. Din pacate, batranul cu barba alba nu gaseste intotdeauna drumul spre casa lor. Cei mai multi inteleg si nu se plang. Raman cu speranta ca odata si odata va ajunge si la ei. De aceasta data, cu putin ajutor, Mos Craciun nu a mai uitat sa treaca pe la copiii sarmani din Targoviste. Micutii de la Centrul de Zi Danut au primit astazi multe daruri, care le-au luminat sarbatorile.

La numai zece ani, Costin are planuri mari in viata: vrea sa ajunga pompier, pentru a salva vieti. Stie ca trebuie sa invete bine, pentru ca visul lui sa se implineasca. Fara ajutorul primit la Centrul de zi Danut din Targoviste, i-ar fi fost greu sa se tina de scoala. Parintii lui nu au un loc de munca si cu greu ii ofera strictul necesar. Costin regreta ca este ultimul an petrecut la centru, pentru ca va intra in clasa a V-a si va trebui sa se descurce singur.

Tot la centru vine zilnic si surioara lui, Elena. Si ea are planuri mari. Dar va trebui sa lupte mai mult decat alti copii de varsta ei, pentru a ajunge ce isi doreste. Elena este insa curajoasa si nu se plange niciodata. De exemplu, stie ca Mosul nu ii va aduce in acest an jucaria mult dorita, dar nu se supara. Pentru mama celor doi copii, cel mai important lucru este ca ei sa invete, penrtu ca este singura lor sansa la un trai mai bun decat cel de acum.

Pentru Costin si Elena, dar si pentru cei 40 de copii de la centrul Danut, a fost o zi speciala. Mos Craciun a venit la ei mai devreme, pentru ca a aflat ca sunt cuminti si se straduiesc sa invete. Si ei i-au oferit Mosului darul lor: poezii si cantece.

Centrul de Zi Danut este singura sansa a acestor mici de a nu abandona scoala. 40 de copii sunt ajutati aici sa isi faca temele si primesc si hrana.

Cu ajutorul sponsorilor si al unor unitati de invatamant din Targoviste, micutii au plecat acasa incarcati de cadouri.

ambianta

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe