PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AJUTOARE ILEGALE – VIDEO

AJUTOARE ILEGALE – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Sute de damboviteni au reusit in acest an sa pacaleasca statul si sa primeasca ilegal indemnizatii sau ajutoare sociale. Neregulile au iesit la iveala in urma controalelor derulate de Inspectia Sociala. S-au platit bani inclusiv pentru persoane decedate. Prejudiciul adus statului este de peste 500.000 de lei. Oamenilor le-au fost sistate ajutoarele pe care le-au primit fara drept si sunt obligati acum sa dea banii inapoi. Mai mult, a fost sanctionata si o primarie din Dambovita, tot pentru astfel de nereguli.

In total 800 de damboviteni au primit in mod ilegal bani de la stat. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat la ajutoarele pentru incalzirea locuintei: 310, dar si la alocatiile pentru sustinerea familiei, 300 de cazuri. Alti 100 de damboviteni au ramas fara indemnizatie pentru cresterea copilului sau stimulent de reinsertie. In urma controalelor, inspectorii au descoperit ca oamenii primeau bani de la stat, desi aveau venituri. Mai grav este ca s-au inregistrat si cateva situatii in care indemnizatiile pentru cei cu handicap sau asistenti personali au fost platiti pentru persoane decedate. De vina pentru aceasta situatie sunt si primariile, pentru ca angajatii nu au facut anchetele sociale la timp sau nu au trimis certificatele de deces. Primaria Finta a fost sanctionata de AJPIS cu amenda de 1000 de lei.

Toate ajutoarele si indemnizatiile incasate ilegal au fost sistate, iar oamenii trebuie sa dea banii inapoi. Cel mai mare prejudiciu este la indemnizatia pentru cresterea copilului- 286.000 de lei, alocatie pentru sustinerea familiei- 109.000 lei si ajutor social-87.000 de lei.

In total, peste 500.000 de lei au fost incasati ilegal de damboviteni. Cele mai multe probleme au fost in localitatile: Mănești, Cojasca, Șotânga, Finta, Ludești, Vulcana Pandele.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe