PRIMA PAGINĂ » A PIERDUT MECIUL CU VIATA!

A PIERDUT MECIUL CU VIATA!

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Mihai Alexandru, baietelul peste care s-a prabusit poarta pe un teren de fotbal a murit aseara la Spitalul Bagdazar Arseni, din Capitala. Devastati de durere, parintii si-au tinut promisiunea si si-au dat acordul sa doneze organele fiului lor. Au vrut ca inima micutului sa bata in continuare si sa ofere o sansa la viata altui om. Ficatul a fost deja transplantat, in cursul noptii, unei fetite de 10 ani din Republica Moldova.

Decesul lui Alexandru a fost pronuntat, aseara, in jurul orei 20:00. Cu sufletul sfasiat de durere, rudele au primit vestea ca micutul  a intrat in moarte cerebrala. Au gasit, totusi, puterea sa ofere, dincolo de moarte, viata. O noua sansa pentru alti oameni. Ficatul lui Alexandru a ajuns la o fetita de 10 ani, din Republica Moldova. Transplantul a insemnat pentru ea sfarsitul unei suferinte care i-a macinat mare parte din copilarie. S-a nascut cu fibroza hepatica congenitala, o boala rara, care s-a transformat, cu trecerea timpului, in ciroza.

Alexandru a intrat in coma pe 1 iunie, intr-o zi care ar fi trebuit sa fie una speciala pentru el. Ultimul gol al lui Alexandru este imens in sufletul tuturor. Colegii de scoala ii mai privesc poza pe un panou in care zambea liniotit.

Baiatul s-a agatat de poarta pe care urma s-o apere tatal lui, intr-un meci. Fara nimic care sa o sustina, poarta s-a daramat pe el.

Medicii au prelevant de la Alexandru si rinichii. Acestia vor fi transplantati la doua persoane aflate pe listele de asteptare de la Spitalul Fundeni. Alexandru va fi adus acasa, la Glodeni, vineri.

Mihai Eremia

Loredan Bourosu

http://youtu.be/Y3WcvdpDVdw

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe