PRIMA PAGINĂ » TEOLOGI RENUMITI LA TARGOVISTE

TEOLOGI RENUMITI LA TARGOVISTE

de Andrei Oprescu
19 vizualizări

Cel mai mare teolog protestant din lume se afla la Targoviste! Jurgen Moltmann a participat la Simpozionul International organizat de Arhiepiscopia Targovistei si Facultatea de Teologie Ortodoxa si Stiintele Educatiei. Alaturi de Moltmann, la Simpozion au fost prezenti si teologi renumiti din Grecia, Elvetia, dar si din intreaga tara.

In a doua zi a Simpozionului International desfasurat la Targoviste, au tinut prelegeri teologi renumiti, profesori universitari, veniti in vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti de la Iasi, Alba Iulia, Bucuresti, dar si de peste hotare: Grecia, Elvetia si Germania. InaltPreasfintitul Nifon, arhiepiscop si mitropolit al Targovistei a subliniat importanta promovarii ortodoxiei in strainatate, acolo unde traiesc peste 4 milioane de romani.

La Simpozionul International de la Targoviste a luat parte si cel mai cunoscut teolog protestant din lume. Jurgen Moltmann a inceput sa studieze teologia, dupa experienta traita in timpul razboiului, care i-a marcat viata. Si-a vazut prietenul murind langa el. A publicat numeroase carti, a tinut conferinte in toata lumea si a fost profesor de teologie la universitati de renume. A primit 13 titluri de Doctor Honoris Causa, doua dintre ele fiindu-i acordate in tara noastra, la Iasi si Alba Iulia. Moltmann a fost un bun prieten al parintelui Dumitru Staniloaie, cu care a purtat o corespondenta de a lungul anilor. El a reusit sa gaseasca finantare pentru traducerea teologiei dogmatice a parintelui Dumitru Staniloaie.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/8r7R2yGXvCU

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe