PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A PUNE SAU A NU PUNE ȘTAMPILA – VIDEO

A PUNE SAU A NU PUNE ȘTAMPILA – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Desi ne confruntam cu o rata de absenteism de peste 70 la suta, adica cea mai mare din Europa, romanii nu vor sa schimbe registrul nici de aceasta data. Sperantele desarte si visele naruite sunt motivele pentru care sute de daboviteni spun ca nu vor merge nici astazi la vot. Sunt convinsi ca o stampila pusa de ei pe buletinul de vot nu va schimba istoria si ca Romania indiferent de ce vor alege ei va merge catre pierzanie.
De la o vreme frecventa dezbaterilor despre absenta la vot este inteleasa ca o problema a democratiei moderne. Si totusi ar putea fi vorba de o forma de protest a oamenilor fata de ceea ce sa intampla cu vietile lor.
Un mare motiv de abtinere este convingerea oamenilor ca alegerile nu schimba cu nimic modul in care traiesc. Sunt convinsi ca nu sunt afectati de cei care sunt alesi, nici in bine si nici in rau.
In aceeasi masura exista si destule persoane care nu vor sa mearga nici in ruptul capului la vot pentru ca sunt sigure ca toate partidele urmaresc doar propriul interes.
Astfel, numarul celor care au ales sa ramana acasa, sa faca piata sau sa se relaxeze la o plimbare este si de aceasat data unul foarte mare.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=gOLLsPIBED4

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe