PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ABSOLVENŢI DE NOTA 4, VIITORI LICEENI

ABSOLVENŢI DE NOTA 4, VIITORI LICEENI

de admin
26 vizualizări

N-au carte, n-au parte de un loc in liceul la care si-au dorit sa invete! Elevii damboviteni care nu au reusit sa obtina medii peste 5 la evaluarile nationale vor fi repartizati in licee, potrivit metodologiei, in functie de numarul de locuri ramase libere si nu in unitatile de invatamant liceal la care visau sa ajunga. In aceasta situatie se afla 1250 de elevi din judetul Dambovita.

Dupa ce au scapat de emotiile examenelor, absolventii clasei a VIII-a trebuie sa mai faca faţă unei ultime provocari, admiterea la liceu. Roadele invataturii le aduc unora un loc in unitatile de invatamant liceal in care isi  doreau sa urmeze cursurile pentru urmatorii 4 ani. De o situatie mai putin placuta au insa parte absolventii de clasa a VIII-a pe care cunostintele dobandite in scoala generala si inventivitatea nu i-au ajutat sa obtinuta nota de trece la evaluarile nationale. Totusi, ei nu vor ramane pe dinafara ci vor fi repartizati in functie de locurile disponibile. Potrivit rezultatelor,  1250 de elevi damboviteni au medii sub 5, iar 589 au obtinut medii intre 5 si 6.  In speranta ca vor obtine o nota mai buna care sa-i ajute la inscriere, 152 candidati au depus contestatii.

Înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, în ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv. Atentie insa parinti la completarea fiselor de inscriere! Important este ca numarul de optiuni sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea. Pe primele locuri trebuie sa fie liceele unde absolventul si-ar dori foarte mult sa intre, apoi pe cele unde i-ar placea sa invete si, in final, liceele unde nu l-ar deranja sa mearga si, bineinteles, alte cateva licee pentru a avea siguranta ca nu va ramane pe dinafara.

ECHIPA: Cătălina Sandu /Răducu Rădoi

http://youtu.be/9ewqz_muijM

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe