PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXEMPLU DE OMENIE

EXEMPLU DE OMENIE

de admin
21 vizualizări

Lectia de omenie din Muntenegru a fost un exemplu si pentru damboviteni. Impinsi de dorinta de a-i ajuta pe cei aflati in suferinta, numerosi oameni au donat sange intr-un centru mobil aflat pe platoul din fata prefecturii. Cu totii au facut-o din suflet, pentru ca nu au primit in schimb nici bonuri de masa si nici zile libere. Initiatorii proiectului, Asociatia React si Centru de Transfuzii din Targoviste, au incercat sa promoveze donarea de sange neremunerata.

Cei mai multi dintre cei care au vazut autobuzul initiatorilor proiectului s-au oprit, au intrebat care este procedura si au mers sa doneze. Altii au venit gata pregatiti, aflasera de campania mobila de donare de sange si au zis ca acum e momentul sa faca o fapta buna. Asta poate si in contextul tragicului eveniment produs in Muntenegru si mai ales gratie exemplului dat de oamenii de acolo.

Desi organizatorii campaniei au stat si i-au indemnat pe trecatori sa se apropie si sa doneze, din pacate, au fost si destui damboviteni care au trecut pe langa centrul mobil fara sa-si arunce macar o privire ori sa se opreasca o clipa sa vada despre ce este vorba.

Sangele colectat va fi validat la Centrul de Transfuzie Sanguina din Targoviste, unul dintre partenerii proiectului, dupa care va lua drumul spitalelor din judet, dar si din Capitala, in functie de solicitari.

Campania mobila de donare de sange a fost organizata la initiativa Asociatiei React in colaborare cu Centrul de Transfuzii.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Radu Constantinescu

http://youtu.be/5GSx5-mGeMY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe