PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA HINGHERILOR

ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA HINGHERILOR

de Mditv
41 vizualizări

Problema gestionarii câinilor maidanezi aduce scandal după scandal. Pe de o parte serviciile de salubritate susțin că încearcă să captureze câinii pentru a-i duce în adăposturi dar sunt depășite de situație, pe de altă parte ONG-urile fac acuzații grave în privința modului în care sunt adunați câinii de pe străzi. S-a întâmplat și în județul Dâmbovița unde reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor au făcut publice imagini în care câinii sunt plini de sânge în mașinile hingherilor.

Imaginile revoltătoare arată animalul care tocmai ce fusese capturat într-o baltă de sânge, în mașina hingherilor de la Direcția de Salubritate. Reprezentanții asociației pentru protecția animalelor reclamă faptul că hingherii au acționat cu brutalitate și au rănit grav câini, punându-le viața în pericol.

De cealaltă parte, reprezentanții Direcției de Salubritate susțin faptul că animalele nu au fost rănite și că nu pot folosi altă procedură pentru capturarea lor.

Câinii capturați sunt ulterior duși la Adăpostul Public pentru Maidanezi aflat în subordinea direcției. Reprezentanții asociației susțin că animalele maltratate în momentul capturării sunt în pericol. Aceștia vor să sesizeze autoritățile din domeniul sanitar-veterinar.

Nu doar la Târgoviște a fost sesizată modalitatea de capturare a animalelor, ci și în alte orașe și chiar municipiul București. Aici reprezentanții Mișcării pentru Dreptatea Animalelor au făcut publice imagini cu acțiunile hingherilor și au condamnat modul de capturare.

Singurele care pot lua măsuri și pot efectua verificări sunt autoritățile din domeniul sanitar-veterinar. Legea prevede pedepse aspre pentru cei care maltratează animalele.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe