PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LOCUINŢE SOCIALE UITATE DE AUTORITĂŢILE MUNICIPALE

LOCUINŢE SOCIALE UITATE DE AUTORITĂŢILE MUNICIPALE

de Andrei Oprescu
169 vizualizări

Locatarii unui bloc de locuinţe sociale din municipiul Târgovişte sunt nemulţumiţi de condiţiile în care trăiesc şi pentru care plătesc chirie. Spun că autorităţile municipale i-au uitat printre pereţii scorojiţi, printre instalaţiile vechi ce scot la iveală avarii mai mereu, pe o stradă care pare mai degrabă un drum de ţară plin de gropi şi neasfaltat. Locatarii trag un semnal de alarmă, în speranţa că municipalitatea îşi va aminti şi de blocul social atunci când întocmesc lista de investiţii.

Locatarii din blocul social 8 încearcă să fie buni cetăţeni şi se chinuie să întreţină imobilul în care îşi duc veacul de zi cu zi, în ciuda indiferenţei autorităţilor municipale. Doamna Mariana locuieşte în blocul social de pe strada General I.E.Florescu din anul 1999 şi spune că s-a săturat ca ea şi vecinii să nu fie luaţi în seamă, atunci când reclamă condiţiile pentru care plătesc chirie, 89 de lei de persoană.

Oamenii se tem că instalaţiile vechi vor ceda, pentru că avariile sunt la ordinea zilei. Caloriferele de pe holuri nu sunt niciodată calde, deşi locatarii plătesc destul de mult la întreţinere.

Oamenii s-au obişnuit să închidă caloriferele pentru a plăti mai puţin la întreţinere.

În blocul social s-au făcut câteva reparaţii, însă oamenii spun că s-au executat în bătaie de joc.

Locatarii au fost în audienţă la autorităţile municipale de nenumărate ori, de când blocul a început să se ruineze. Răspunsul primit de fiecare dată a fost că nu sunt bani pentru renovarea imobilului. În ciuda imaginii deplorabile care ne izbeşte pe strada General I.E.Florescu, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgovişte spun că în urma sesizărilor locatarilor s-a intervenit asupra imobilului prin reparaţii integrale la instalaţiile din subsol, prin decolmatarea canalizării şi prin evacuarea apelor reziduale din subsol. Purtătorul de cuvânt al primăriei spune că pe viitor vor fi cuprinse în buget şi investiţii privind reabilitarea termică a blocului şi de înlocuire a instalaţiilor.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe